Computer herstellen

Bij Core Computing is onze specialisatie service bieden, zowel aan particulieren als bedrijven. Een van onze voornaamste diensten is voor u als klant, je computer herstellen.

Wij herstellen zowel laptops als desktops (vaste pc’s) en dit voor zowel hardware als software. Wil je computer niet meer opstarten, last van virussen of is je pc traag geworden?

Geen probleem, wij komen je computer gratis ophalen en brengen binnen een straal van 15 kilometer rond Sint-Niklaas en daarbuiten rekenen we vervoerskosten aan van €0.40 per km. De meeste computer herstellingen nemen 1-2 dagen in beslag afhankelijk van het probleem en hoe druk het is op onze technische dienst. Dit doen we zowel op locatie en in onze eigen technische dienst

We zijn een team van 3 technici met 15 jaar ervaring in het herstellen van computers, laptops , netwerken en servers.

De gemiddelde kostprijs van een herstelling is €75, Indien je andere onderdelen zou nodig hebben dan maken we je eerst een offerte zodat je vooraf weet wat de totale kostprijs zal zijn en dan kan je beslissen of je de herstelling wil laten uitvoeren.

We maken altijd eerst een gratis analyse zodat je zelf kan bepalen of je liever wil laten herstellen of toch eerder een nieuw toestel zou kopen als je huidige computer al wat leeftijd zou hebben. Verder is het ook altijd mogelijk om je gegevens over te zetten naar een nieuw toestel indien u geen back up heeft, ongeacht of deze computer bij ons is aangekocht of niet.

Ook je huidige harde schijf kunnen we extern maken voor €25 zodat je deze kan gebruiken op een ander toestel, de werking hiervan is vergelijkbaar met het gebruik van een USB stick, heel makkelijk dus.


Vele klanten kiezen trouwens een maal per jaar voor een zeer populaire ingreep die niet echt een herstelling is, het "groot onderhoud" wat inhoud dat we zowel de software als de hardware een grondige beurt geven om de computer sneller te laten werken en de levensduur te verlengen. Deze ingreep bieden wij altijd aan voor een vaste scherpe prijs ongeacht hoelang dit onderhoud voor ons duurt om uit te voeren. Bij een groot onderhoud van bijvoorbeeld een laptop, maken we deze ook open om de koeling die vaak verstopt geraakt door stof eens helemaal vrij te maken. Ook bij een laptop ontsmetten we de gehele behuizing en het keyboard. In vele gevallen lijkt je laptop als nieuw te zijn na een groot onderhoud bij Core Computing.

PC Mac of Linux:

Bij Windows PC of laptop en bij Linux kunnen we bijna alle kanten uit om een herstelling uit te voeren of data terug te halen. Zowel voor hardware als software hebben we een ruime keuze in oplossingen en onderdelen. Bij een PC herstelling proberen we altijd te herstellen in plaats van simpelweg te formatteren, dit is voor u als klant veel handiger aangezien je de pc terugkrijgt met al je programma's en instellingen op exact dezelfde plaats staan waar je ze hebt gelaten.

Indien we moeten formatteren, dan kunnen we de losse bestanden wel overzetten en terug op de juiste plaats zetten maar programma's en App's kunnen we niet overzetten. Vooral bij Microsoft Office pakketten is het vaak even zoeken naar je licentie codes om te vermijden dat je een nieuwe licentie zou moeten kopen. Indien u een abonnement zou hebben op Office365 dan kunnen we simpelweg inloggen met je Microsoft account en dan de software terug installeren voor je. Afbeeldingen, documenten, muziek en video plaatsen we terug in de juiste mappen zoals ze voordien stonden. Voor we formatteren gaan we trouwens altijd eerst even bellen om te overleggen met jou om zoveel mogelijk software en dergelijke al klaar te kunnen zetten voor je. Bij ons heb je dus geen risico op data verlies aangezien we altijd back up's maken voor we formatteren zodat we zeker alles hebben in geval van nood of als er plots een hardwarematig defect zou optreden.

Als er hardware stukken nodig zijn dan maken we altijd eerst een offerte, ook hebben we een kleine stock liggen van oude onderdelen die niet meer courant verkrijgbaar zijn zodat we ook oudere machines vaak terug aan de praat krijgen. Voor de meeste laptops kunnen we vaak voorkomende problemen zoals een ventilator die niet meer werkt of een gebroken scherm vervangen binnen een redelijk budget en herstelduur.

Een herstelling die we de laatste tijd regelmatig moeten uitvoeren is het herstellen van gebroken scharnieren bij een laptop. Vooral HP en MSI laptops blijken hier zeer gevoelig aan door de keuze van zwakkere plastic of een slecht ontwerp. Deze herstellingen kosten bij de fabrikant vaak honderden euro's en zijn lang weg met bijkomende transportkosten, ook krijg je vaak je machine terug zonder je data. Wij herstellen deze scharnieren op onze eigen hersteldienst en dit neemt meestal twee dagen in beslag.


Bij een Mac hebben we vaak minder keuze omdat de onderdelen niet los verkrijgbaar zijn en de hardware afgesloten is. zeker bij de nieuwste modellen waar vaak lijmen worden gebruikt om alles vast te maken is herstellen soms niet mogelijk via een derde partij zoals Core Computing. In dit geval neemt u best contact op met Apple zelf of de winkel waar u de Mac heeft gekocht. Hou er wel rekening mee dat herstellingen die terug naar de fabrikant moeten vaak lang duren en zij geen garantie bieden op het behoud van uw data. Een back up nemen is dus zoals altijd super belangrijk. Softwarematig kunnen we nog vaak problemen oplossen bij een Mac, al is een Mac op software gebied wel minder gevoelig aan crashes dan een Windows systeem. Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat Apple computers eigenlijk gesloten systemen zijn "het apple ecosystem" genaamd. Met een beperkte hardware keuze die vanuit dezelfde fabrikant (Apple) uitkomt. Het voordeel hiervan is dat ze bij het programmeren van het besturingssysteem slechts rekening moeten houden met een beperkte reeks van onderdelen en niet moeten mikken op zowat alle hardware die er ter wereld is en in het verleden was zoals ze bij Microsoft voor Windows moeten doen.

Heb je dus computer problemen en wil je de computer laten herstellen, neem dan contact op met Core Computing, we helpen je graag verder! Hier onder vind je alvast een paar voorbeelden van herstellingen die we regelmatig uitvoeren.

Software herstellingen
Software herstellingen
 • Virussen en ongewenste reclame verwijderen en voorkomen
 • Trage systemen optimaliseren en terug sneller maken
 • Opstartproblemen
 • Onderhoud voor veiligheid en malware preventie
 • Foutmeldingen en crashes
 • Gegevens overzetten naar nieuwe toestellen (computer, smartphones, tablets, ...)
 • Upgrades naar nieuwe besturingssystemen
Hardware herstellingen
Hardware herstellingen
 • Desktop en laptop onderdelen vervangen of herstellen
 • Upgrades zoals een SSD upgrade of meer geheugen.
 • Netwerk / internet problemen (Ook digitale tv)
 • Onderhoud (brandveiligheid en oververhitting, grondige schoonmaak intern en extern, ook ontsmetting van toetsenborden en muizen is inbegrepen.)
 • Printers en aanverwanten
 • Beeldschermen
 • Audio
Data recovery
Data recovery herstellingen
 • Data van falende harde schijven recupereren
 • Verwijderde gegevens terughalen
 • Back-up terugplaatsen na een crash
 • Harde schijven recupereren uit gesloten systemen
 • Data van schijven halen die verwoest zijn (brand, ongeval, ...) via extern laboratorium

Contacteer ons

Core Computing
Baenslandstraat 59 (ingang aan smisstraat)
9100 Sint-Niklaas
Tel: 0496 766 383

Mail: info@core-computing.be
Wij werken enkel op afspraak om u de beste dienstverlening te kunnen bieden.

Afspraken zijn mogelijk op:
Maandag tot en met vrijdag 13:00 - 21:00
Zaterdag en zondag Gesloten
Feestdagen 13:00 - 18:00